maïs
 
 
Mais of maïs.
Want van de Van Dale online én van de Woordenlijst het Groene Boekje' mogen mais en maïs gewoon allebei. Maar ook dan blijft ze mengen in dezelfde alinea niet erg netjes. Gelukkig gebeurt dat niet bij Schrijf.be: daarvoor hebben wij onze Stijlgids wel.
Mais Wikipedia.
Afbeeldingen Mais op Wikimedia Commons. Mais op Wikispecies. Mais of maïs Zea mays subsp. mays is een graan afkomstig uit Midden-Amerika en behoort tot de grassen. Mais is een directe domesticatie van de teosinte Zea mays ssp. 4 Bestanddelen van de maiskorrel.
Mais Allerhande Albert Heijn.
recept Mixed grill met maïs. recept Kipbroodjes met maïs. recept Tortilla met kip en mais. recept Tortilla's' met kip en maïs. recept Chilibonen met kip en mais. recept Gegrilde kip met avocado en mais. recept Chili met maïs en courgette.
Maïs Velt.
Maïs is rijk aan. Maïs is rijk aan kalium, fosfor, magnesium, ijzer en vitamine B1 foliumzuur. Keer terug naar boven. Maïs in de keuken. Suikermaïs kun je koken, grillen en roosteren. Je kunt de korrels apart eten maar net zo goed met kolf en al bereiden.
De Wassende Maan maïs.
Dit alles neemt niet weg dat de waarde van maïs als menselijk voedingsmiddel in Noord-Europa nog steeds sterk wordt onderschat. Behalve in de vorm van een stoffig conservenblik dat tijdens opruimacties in de spaghettisaus wordt gekieperd vind je maïskorrels zelden terug in de Vlaamse keuken.
Recepten met maïs Solo Open Kitchen.
En verder kent iedereen maïs ook in combinatie met andere groenten, in salades of quiches. Maar daarnaast smaakt maïs meer dan goed in een omelet, pannenkoekenbeslag of een soep. Voor veggies is maïs trouwens een erg dankbaar en smakelijk ingrediënt.
index.

Contacteer ons

Meer resultaten voor maïs